InterOmnia d.o.o. je društvo za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju osnovano 2013. godine od strane stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u poslovima osiguranja, upravljanja rizicima, korporativnog upravljanja, financija i prava. Uz sjedište društva u Zagrebu, imamo urede u Rijeci i Splitu, a naše usluge koriste klijenti iz čitave Hrvatske, pa i iz regije. Posebno ističemo da imamo mogućnost suradnje sa svim osigurateljima i reosigurateljima na području svih zemalja članica EU.

Razvojem tržišta i novih kompleksnijih proizvoda te s jačanjem konkurentnosti, raste i potreba za stručnim kadrom koji dobro poznaje tržište, kupce i njihove potrebe, kao i ponuđače sa cijelom paletom njihovih proizvoda i usluga. Brokeri mogu na najbolji način odgovoriti na potrebe svojih klijenata, posebice ako se uzme u obzir da klijenti nemaju nužno pristup svim informacijama ili im nedostaje znanja, stručnosti i iskustva kako bi bili u mogućnosti odabrati rješenje optimalno za njihovu organizaciju.

Brokeri u osiguranju i/ili reosiguranju tako postaju „market makeri“ koji povećavaju efikasnost tržišta - pokreću inovacije i utječu na dizajn osigurateljnih proizvoda, ubrzavaju postupak obrade šteta, procjenjuju i upravljaju rizicima itd. Klijentu pomažu u donošenju odluke o potrebnoj zaštiti od rizika koji mu prijete, uspoređuju i procjenjuju ponude osiguranja s obzirom na pokriće, premiju, kreditni rizik, reputaciju osiguratelja i sl., odnosno pružaju potrošaču kompleksnu uslugu prije, za vrijeme sklapanja i nakon sklapanja ugovora o osiguranju. Upravo je pružanje potpune i visokokvalitetne usluge, koja će zadovoljiti sve potrebe klijenta, srž poslovanja InterOmnie.